Hőszigetelt üvegszerkezetek
Leírás:

A hőszigetelő üveg általában két üveglapból áll, amely szerkezet megfelel a funkcionális és mechanikus elvárásoknak. A két üveglap közötti távolságot a távtartó léc határozza meg mely töltve van páramenetesítő anyaggal. Az üveglapok széle és a keret kétkomponensű tömítő anyaggal van tömítve. Az egész konstrukció egy hermetikusan lezárt teret hoz létre az üveglapok között. A különböző üveg kombinációk határozzák meg, hogy a hőszigetelő üveg szerkezet milyen célra szolgáljon.

Float víztiszta üveg: a float üveg egy folyamatos üvegszalag olvasztott ónon történő úsztatásával készül. Teljesen víztiszta, felülete maximálisan sík. Hőszigetelt üvegek készítésénél használják, ahol fontos a magas fényáteresztés. Ablakok, üvegházak és megmunkálva számtalan felhasználási területet említhetnénk. A float üveg edzhető, hajlítható, laminálható.

Planibel, anyagában színezett üveg: teljesen átlátszó, akár a float üveg. Olvasztási folyamat során kapja a végleges színét a hozzá adagolt fémoxidtól. A Planibel nagy mennyiségű napenergiát nyel el, ezáltal megakadályozza annak túlzott beáramlását. Választható színek: szürke, bronz, sötétkék, zöld. Üveghomlokzatoknál, bútor üvegeknél, kerítéseknél használják. 

Stopsol, fényvisszaverő, reflexiós üveg: 
fényvédős üveg, amelyen egy vékony fém oxid réteg van. A réteget víztiszta és önmagába színezett üvegen is használják. A bevonat egy kemény réteg, ami a környezeti változásoknak is ellenáll. Teljes üvegfalrendszereknél, bejárati ajtóknál használják. 

Sun-Guard, napvédő üveg: A sun-guard a Guardian által gyártott napvédős üveg, melyet magnetron-katódporlasztásos eljárással állítanak elő. 3 típusa a Sun-Guard, a Sun-Guard Plus és a Sun-Guard Silver színtelen float üvegen színtelen, és anyagában színezett zöld float üvegen zöldben kapható. A bevonattal ellátott üveg utólagosan edzhető , hajlítható és ragasztható. Teljes üvegfal és függönyfal rendszereknél, bejárati ajtóknál használják.

Low-e, lágybevonatos üveg: valójában egy float üveg, amely egyik oldalára elektromágneses úton fém oxid réteget hordanak fel. A bevonattól színe a float üvegéhez képest csak kis mértékben változik. Ezen nemesfémréteg a hőszigetelő szerkezetben az üvegtáblák közötti légrés felé néző felületen helyezkedik el. A fény és napsugárzás szinte akadálytalanul jut be a helyiségbe, ezzel szemben az épületben keletkezett meleg belül marad. Hőszigetelt üvegként gázzal töltve még fokozható a hőszigetelő tényezője. A Low-e üveg nem csak pénztárcáját kíméli, hanem tevőlegesen járul hozzá környezetünk védelméhez. Teljes üvegfalrendszereknél, ablakoknál, télikerteknél használják.

Biztonsági laminált üveg: Két vagy több síküveg ill. mintás üveg összeállításából, egy vagy több víztiszta, színes fóliával készül, ez a fólia határozza meg rugalmasságát, szilárdságát. Tulajdonsága, ha az üveg összetörik a részek a fóliára ragadva csökkentik a sérülés lehetőségét és vagyonvédelmi "eszközként" nehezítik a behatolást, betörést. Nyílászárókba ajánljuk, ahol fennáll a sérülés veszélye az üvegek összetörése, továbbá kirakatoknál, tetőszerkezeteknél kötelező.

Katedrál üveg, mintás üveg: 
Két görgő közé folyamatosan öntött üveg. A minta lehet mindkét illetve csak az egyik oldalán. A katedrál lehet víztiszta, sárga és bronz, néhány minta homokfúvott. Belső nyílászárókba, térelválasztókba és olyan helyekre ajánlott, ahol nem kívánatos az átlátszóság, viszont a fényáteresztés fontos.

Fokozott hőszigetelő üvegek: argonnal és nemesgázzal töltve: A hõszigetelõ üvegszerkezetek területén rendkívül széles a termékpaletta: az egyszerû float üvegekbõl összeállított szerkezettõl kezdve a legmodernebb, 1,0 W/m2K hõátbocsátási tényezõjû szerkezetig minden elem megtalálható a kínálatunkban.

Napvédő hőszigetelt üvegek: Mivel az építészeti tendenciák sajátossága az egyre nagyobb üvegfelületek alkalmazása, fontos szempont a hővédelem mellett a megfelelő napvédelem biztosítása, továbbá a homlokzat megjelenését, arculatát meghatározó szín és reflexió kiválasztása. A napvédelmet biztosító üvegszerkezetek megakadályozzák, illetve csökkentik a belső térnek a napsugárzás hatására bekövetkező túlzott felmelegedését, melynek különös jelentősége van a légkondicionált épületeknél. Egy adott légtér klimatizálási energiafelhasználása akár négyszer nagyobb is lehet, mint az ugyanezen légtér fűtésére fordított energia, ezért fontos a megfelelő napvédelem (g-érték) megválasztása. Az üzemeltetés során megtakarított energia nem csak költségmegtakarítást eredményez, de közvetlen illetve közvetetten csökken a környezetszennyezés mértéke is. Erre a célra rendkívül sokféle, különböző üveget alkalmazhatunk, melyek az adott típusra jellemző technikai teljesítőképességük függvényében igen széles árskálán mozognak.


Szolgáltatások

Axis - Design

Építészeti és belsőépítészeti tervezés és ezekhez kapcsolódó műszaki tanácsadás

Készítünk 3d-s látványterveket. Illetve kérheti segítségünket egyedi bútorok, lakásbelső, kertépítmények tervezésében.

Axis - Build

Építőipari generál kivitelezés

Összefogjuk az egy épülethez tartozó valamennyi szakipart. Foglalkozunk családi házakkal, ipari létesítményekkel és társasházakkal.

Axis - Therm

Fa nyílászárók gyártása és szerelése.

Egyedi ajtók, bútorok tervezése és kivitelezése. Műanyag és laminált nyílászárók forgalmazása.