Legyél Te is AXIS THERM partner!

Viszonteladók jelentkezését várjuk!
Számos ok létezik miért érdemes hozzánk csatlakozni:

  • 25 éves gyártói tapasztalat az ablak- és ajtógyártásban
  • Minőség, megbízhatóság, biztonság
  • Rugalmasság
  • Egyedi igényekhez igazodás

Tapasztald meg Te is egy sikeres márka által nyújtott biztonságot és perspektívát!
Lépjen velünk kapcsolatba!

2017. 01. 27.
Mennyivel csökkenne a fűtési költségem?

Egy rosszul záródó vagy jól záró, de elavult műanyag vagy fa ablak mellett úgy érezzük, mintha a szél jújna. A réseken át kimegy a meleg és a pénzünk is. Hiába zárnak jűl nyílászárói, ha a régi típusú üvegek felülete és a szoba melegebb részei között megindul a légáramlás. Tegye lakhelyét huzatmentessé és komfortossá!
Lássuk a részleteket: 
20 négyzetméternyi elavult ablakfelületen (átlagos mennyiség egy 120 m-es lakásban) naponta kb. 26 kW "megy ki". Ez gázzal fűtve ma (2017) kb 400 Ft/nap. Ezt 18 C0 -os hőmérsékletkülönbséggel lett számolva (+2 C0  a kint és +18 C0 a lakásban). Láthatjuk, hogy havonta akár 12 000 Ft-ot is megtakaríthatunk. Nem beszélve a komfortérzetünk növeléséről.
Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen tanácsot, felmérést, árajánlatot ingyen! 


 

*18 C fok hőmérséklet különbséggél számolva. (pl. külső hőmérséklet +2 C fok, a lakásban 20 C fokot akarunk.
 

2017. 01. 27.
Jó tudni nyílászárócsere esetén

Mit tartalmaz az ajtó ára?
A nyílászáró ára magába foglalja a teljes tokszerkezetet, üveggel, a vasalatot és kilincset. Az ablak vagy ajtó kiszállítási ára Hajdúszoboszlón való beépítés estén ingyenes. Más település esetén 280 Ft/km a tarifa a kiszállításra. Az ár nem tartalmazza a beépítést, kőművesmunkát, külső-belső párkányokat, szegőléceket, redőnyt, szúnyoghálót, stb. A nyílászáró kiegészítőket külön igény szerint számoljuk ki Önöknek.

Mit jelent a beépítési mélység?
A beépítési mélység az ajtó, ablak profil vastagságát jelenti. Minél nagyobb a beépítési mélység annál nagyobb az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése. Általunk gyártott fa nyílászárók 68 mm-es és 88-mm-es profil vastagsággal készülnek.
 
Mikorre lesz beépítve/kicserélve a nyílászáró, ha megrendelem?
Gyártási idő: a megrendeléstől számított gyártási idő minden nyílászáró termékünknél más (4-6 hét között lehet). 
Időpont egyeztetés: az ajtó, ablak elkészítése és az anyagdíj hátralékának kiegyenlítése után időpont egyeztetés történik, és a legközelebbi mindkét fél által jóváhagyott időpontban végezzük el az ajtó, ablak beépítését. 
Beépítési idő: egy ablak, ajtó esetén kiegészítőktől (redőny, takaróléc, stb.) függően a beépítési idő átlagosan 1-2 óra. A nyílászáró beépítés időtartama a munka mennyiségétől és a rendelt kiegészítőktől is függ. Ablakcsere: nagyobb komplett lakás, családi ház esetén 1-2 nap.
 
Melyik fázisban kell elvégezni az ajtó és ablakcserét lakásfelújítás esetén?
A nyílászáró bontásos cseréje esetén az új ablak és ajtó beépítését legkésőbb a festés, glettelés, burkolás előtt kell elvégezni. Bontás nélküli nyílászáró csere és panellakások esetén többnyire mindegy.
 
Mire számíthatok a nyílászáró csere lebonyolításakor?
Többnyire reggeli órákban a beépítő szakembereink megérkeznek Önhöz. Ekkor az új ablak és ajtó elemek valamint a szerszámok a munkaterületre kerülnek. A munka a régi nyílászáró elemek bontásával kezdődik majd ezt követően az új ablak, ajtó kerül beépítésre. Ezt követi az ablak, ajtó szigetelése, majd párkányok, takarólécek szerelése, végül a redőny, szúnyogháló kerül a helyére. Végezetül az ajtó, ablak finombeállítása történik, illetve az átadás-átvétel.

Hogyan készüljek a nyílászáró beépítésre?
A nyílászáró csere porral és zajjal jár. Ezért azon helységekben, ahol nyílászáró csere lesz, érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni. A nyílászáró előtti részeket kérjük kiüríteni, hogy szakembereink számára a munkaterület könnyen hozzáférhető legyen. Amennyiben a környéken nehézkes a parkolás, érdemes gondoskodni megfelelő parkolóhelyről, hiszen a nyílászárók kézi szállítása nehéz és balesetveszélyes!
 
Hogyan lehet bontás nélkül megoldani a nyílászáró cserét?
Az ablak bontás nélküli cseréje a tokba építés.
Az ablak bontás nélküli cseréje esetén az arra alkalmas régi ablak, ajtó régi tokjába építjük bele az új nyílászárót. Az új és a régi ablak közötti hézagot szigetelőanyaggal töltjük fel és fa takaróléccel a szigetelő réteget eltakarjuk. Ennél a beépítési módszernél utólagos kőművesmunka nem szükséges, jóval kisebb kosszal jár, mint a nyílászáró bontás - beépítéses cseréje. Egyetlen hátránya, hogy kevesebb fény tud bejutni a helyiségekbe.

2017. 01. 30.
Hőhídmentes üvegezés

A hőszigetelő üveg alatt olyan szerkezetet értünk, ahol két vagy több üveglapot távtartó válszt el egymástól úgy, hogy a lapok között légrés alakul ki. A hőszigetelő üvegszerkezetek a különböző Low-e és reflexiós bevonatoknak köszönhetően hatékony energia megtartó szerkezetekké válnak és megfelelnek az egyre szigorubb követelményeknek. A bevonatok fokozatos tökélesedésével a távtartók is egyre fontosabb szerepet kapnak az energia hatékonyságban. Kereskedelmi forgalomban járatos távtartók általában formázott alumíniumból készülnek, amelyet pára szűrő anyaggal töltenek meg, hogy megkösse az üvegszerkezet gyártása során visszamaradt párát. Az  alumínium szerkezetileg erős, de az üveggel való találkozási pontja jó hővezető, így nagy a valószínűsége, hogy hőmérséklet különbség alakul ki az üveg közepe és a pereme között, ami páralecsapódáshoz vezethet. A meleg-perem távtartó további lehetőséget ad a hőszigetelő képesség javítására, a páralecsapódás csökkentésére. Mi már a műanyagból készülő meleg-peremes hőszigetelt üvegezéssel készítjük nyílászáróinkat. 

2017. 01. 30.
Falcolatlan ajtók

Kínálatunkban megtalálható a falcolatlan ajtók csoportja, melyhez nagy reményeket fűzünk, mivel rejtett pánttal készülnek, így még esztétikusabb látványt biztosítanak. 
Az úgynevezettfalc nélküli vagy egyszeres ütközésű beltéri ajtók esetén az ajtó éle teljesen egyenes és az ajtólap a tokborítás síkjába zár. Különösen kedvelt ez a megoldás a minimalista stílus kedvelői körében. Ezt az ajtótípust rendszerint az ajtó csukott állapotban nem látható pánttal szerelik, melytől az ajtó és a tok teljesen homogénné válik. További jelegzetes megoldás ezeken az ajtókon, hogy elhagyják a kulcslyukfuratot és és a kilincs rozettát is besüllyesztik a felületbe.
 

2017. 03. 27.
Szolgáltatások

Axis - Design

Építészeti és belsőépítészeti tervezés és ezekhez kapcsolódó műszaki tanácsadás

Készítünk 3d-s látványterveket. Illetve kérheti segítségünket egyedi bútorok, lakásbelső, kertépítmények tervezésében.

Axis - Build

Építőipari generál kivitelezés

Összefogjuk az egy épülethez tartozó valamennyi szakipart. Foglalkozunk családi házakkal, ipari létesítményekkel és társasházakkal.

Axis - Therm

Fa nyílászárók gyártása és szerelése.

Egyedi ajtók, bútorok tervezése és kivitelezése. Műanyag és laminált nyílászárók forgalmazása.