Jó tudni nyílászárócsere esetén

Mit tartalmaz az ajtó ára?
A nyílászáró ára magába foglalja a teljes tokszerkezetet, üveggel, a vasalatot és kilincset. Az ablak vagy ajtó kiszállítási ára Hajdúszoboszlón való beépítés estén ingyenes. Más település esetén 280 Ft/km a tarifa a kiszállításra. Az ár nem tartalmazza a beépítést, kőművesmunkát, külső-belső párkányokat, szegőléceket, redőnyt, szúnyoghálót, stb. A nyílászáró kiegészítőket külön igény szerint számoljuk ki Önöknek.

Mit jelent a beépítési mélység?
A beépítési mélység az ajtó, ablak profil vastagságát jelenti. Minél nagyobb a beépítési mélység annál nagyobb az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése. Általunk gyártott fa nyílászárók 68 mm-es és 88-mm-es profil vastagsággal készülnek.
 
Mikorre lesz beépítve/kicserélve a nyílászáró, ha megrendelem?
Gyártási idő: a megrendeléstől számított gyártási idő minden nyílászáró termékünknél más (4-6 hét között lehet). 
Időpont egyeztetés: az ajtó, ablak elkészítése és az anyagdíj hátralékának kiegyenlítése után időpont egyeztetés történik, és a legközelebbi mindkét fél által jóváhagyott időpontban végezzük el az ajtó, ablak beépítését. 
Beépítési idő: egy ablak, ajtó esetén kiegészítőktől (redőny, takaróléc, stb.) függően a beépítési idő átlagosan 1-2 óra. A nyílászáró beépítés időtartama a munka mennyiségétől és a rendelt kiegészítőktől is függ. Ablakcsere: nagyobb komplett lakás, családi ház esetén 1-2 nap.
 
Melyik fázisban kell elvégezni az ajtó és ablakcserét lakásfelújítás esetén?
A nyílászáró bontásos cseréje esetén az új ablak és ajtó beépítését legkésőbb a festés, glettelés, burkolás előtt kell elvégezni. Bontás nélküli nyílászáró csere és panellakások esetén többnyire mindegy.
 
Mire számíthatok a nyílászáró csere lebonyolításakor?
Többnyire reggeli órákban a beépítő szakembereink megérkeznek Önhöz. Ekkor az új ablak és ajtó elemek valamint a szerszámok a munkaterületre kerülnek. A munka a régi nyílászáró elemek bontásával kezdődik majd ezt követően az új ablak, ajtó kerül beépítésre. Ezt követi az ablak, ajtó szigetelése, majd párkányok, takarólécek szerelése, végül a redőny, szúnyogháló kerül a helyére. Végezetül az ajtó, ablak finombeállítása történik, illetve az átadás-átvétel.

Hogyan készüljek a nyílászáró beépítésre?
A nyílászáró csere porral és zajjal jár. Ezért azon helységekben, ahol nyílászáró csere lesz, érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni. A nyílászáró előtti részeket kérjük kiüríteni, hogy szakembereink számára a munkaterület könnyen hozzáférhető legyen. Amennyiben a környéken nehézkes a parkolás, érdemes gondoskodni megfelelő parkolóhelyről, hiszen a nyílászárók kézi szállítása nehéz és balesetveszélyes!
 
Hogyan lehet bontás nélkül megoldani a nyílászáró cserét?
Az ablak bontás nélküli cseréje a tokba építés.
Az ablak bontás nélküli cseréje esetén az arra alkalmas régi ablak, ajtó régi tokjába építjük bele az új nyílászárót. Az új és a régi ablak közötti hézagot szigetelőanyaggal töltjük fel és fa takaróléccel a szigetelő réteget eltakarjuk. Ennél a beépítési módszernél utólagos kőművesmunka nem szükséges, jóval kisebb kosszal jár, mint a nyílászáró bontás - beépítéses cseréje. Egyetlen hátránya, hogy kevesebb fény tud bejutni a helyiségekbe.

Szolgáltatások

Axis - Design

Építészeti és belsőépítészeti tervezés és ezekhez kapcsolódó műszaki tanácsadás

Készítünk 3d-s látványterveket. Illetve kérheti segítségünket egyedi bútorok, lakásbelső, kertépítmények tervezésében.

Axis - Build

Építőipari generál kivitelezés

Összefogjuk az egy épülethez tartozó valamennyi szakipart. Foglalkozunk családi házakkal, ipari létesítményekkel és társasházakkal.

Axis - Therm

Fa nyílászárók gyártása és szerelése.

Egyedi ajtók, bútorok tervezése és kivitelezése. Műanyag és laminált nyílászárók forgalmazása.